Kålrabbi Delikatess Blauer
Är en utsökt snabbväxande knöl med ett krispigt vitt fruktkött och ett violett yttre. Skördas vid en storlek på 5-10 cm innan den blir trådig. Har en mild, nötig smak som påminner om en blandning av kål och mild rädisa. God att ätas rå, ugnsbakad eller i wok. Även de mindre bladen är goda och kan ätas råa eller tillagade. Mycket vitaminrik.
Förkultivering: Så fröna 1 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 20°C. Efter groning placera sådden runt 18°C med mycket ljus. Utplanteras i näringsrik jord efter avhärdning när jorden blivit varm och frostrisken är över.
Direktsådd: Sås i omgångar på växtplatsen under hela sommaren när jorden blivit varm. Lämpar sig även för kallsådd på vintern.
KÅLRABBI - DELIKATESS BLAUER
Vetenskapligt namn: Brassica oleracea var. gongylodes Dagar till skörd: 60 Planteringsmånad: April - Juli Antal Fröer: 50 Planthöjd: 40 cm