Kålrabbi Delikatess Blauer - är en utsökt snabbväxande knöl med ett krispigt vitt fruktkött och ett violett yttre. Skördas vid en storlek på 5-10 cm innan den blir trådig. Har en mild, nötig smak som påminner om en blandning av kål och mild rädisa. God att ätas rå, ugnsbakad eller i wok. Även de mindre bladen är goda och kan ätas råa eller tillagade. Mycket vitaminrik.
Förkultivering: Så fröna 1 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 20°C. Efter groning placera sådden runt 18°C med mycket ljus. Utplanteras i näringsrik jord efter avhärdning när jorden blivit varm och frostrisken är över.
Direktsådd: Sås i omgångar på växtplatsen under hela sommaren när jorden blivit varm. Lämpar sig även för kallsådd på vintern.
KÅLRABBI - DELIKATESS BLAUER
Vetenskapligt namn: Brassica oleracea var. gongylodes Dagar till skörd 60 Planteringsmånad: April - Juli Antal Fröer: 50 Planthöjd: 40 cm - Informationen på fröpåsen kan/har uppdaterats vilket medför att den som levereras kan skilja sig från hemsidan, men fröna är såklart alltid desamma.
Förklaring symboler på fröpåsen:
Sol - Plantan utvecklas bäst i ett soligt och varmt läge.
Halvsol - Plantan utvecklas bäst i ett läge med omväxlande sol och skugga, utan direkt gassande sol i för långa perioder.
En vattendroppe - Vattna plantan sparsamt, den är extra känslig för att stå i vatten.
Två vattendroppar - Vattna plantan regelbundet, utan att den torkar ut.
Tre vattendroppar - Vattna plantan riktigt, se till att jorden är konstant fuktig.
Snöflinga - Växten klarar av att stå kvar på växtplatsen under kallare perioder.
Bi - Dragväxt, blommor med mycket pollen och nektar som gynnar pollinatörer extra mycket.
Vita planteringsmånader - De optimala månaderna att så fröna.
Svarta planteringsmånader - Vi rekommenderar att inte så fröna dessa månader för bästa resultat.
Dagar till skörd - En fingervisning för hur lång utvecklingstid växten har efter den planterats ut på växtplatsen.
Ekologisk certifiering - Fröna är ekologiska, innehåller inga genmodifierade substanser (GMO) och dessutom har inga artificiella bekämpningsmedel eller kemikalier använts vid framtagning av fröna.
KRAV-certifiering - Är en tilläggscertifiering till den ekologiska certifieringen, som ställer högre krav gällande hållbarhet i hela kedjan, från framtagning av fröna till det levererats till dig som kund. Detta ställer bl.a. krav på socialt ansvar, innehåll i förpackningsmaterial, minskade koldioxidutsläpp, minskad energianvändning - utöver att fröna såklart är ekologiska.