top of page
IMG_6555.HEIC

Om våra fröer

Noga utvalda fröer, för dig

Samtliga fröer är ekologiskt certifierade. En vara märkt med certifieringen EU-ekologisk måste innehålla ekologiska ingredienser och får inte bestå av genmodifierade substanser (GMO:s).

Fröer som gror och ger avkastning i nordiskt klimat

Frösortimentet är noga utvalt - vi smakar, doftar och provodlar alla fröer i olika växtzoner för att kunna erbjuda högkvalitativa fröer som gror och frodas i nordiskt klimat.

KRAV-märkta fröer, varför?

Utöver att våra fröer är ekologiskt certifierade är de även KRAV-certifierade, vilket innebär ännu hårdare regler gällande bland annat socialt ansvar och systematiskt miljöarbete. All fröodling sker utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och utan konstgödsel. Dessa faktorer är ingen självklarhet vid konventionellt framtagna fröer.

Vi gör det lilla extra

Det är inte bara våra fröer som är viktiga för oss, utan även våra förpackningar. Därför är samtliga av våra fröpåsar miljövänliga och tillverkade av minst 80 % återvunnet material​ och är FSC-certifierade. Vi uppmanar våra kunder att återvinna fröpåsarna som kartong efter användning. Dessutom sker all packning av våra fröer i Skåne, Sverige.

KRAV Certifikat.29.png
Katalog Sortiment 2023_edited.png
bottom of page