Savoykål Vertus 2 - är en fransk sort som bildar djupt blågröna ytterblad i täta huvuden med söta och milda gulvita inre blad. Är en lättodlad och tidig sort som passar utmärkt för odling i nordiskt klimat. Ger plattrunda huvuden på ca 1,5 kg. Ytterbladen skördas efterhand likt plocksallad, medan huvuddelen skördas på hösten. Kan användas i köket likt svartkål eller grönkål.
Förkultivering: Så fröna 1 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 20°C. Efter groning placera sådden runt 18°C med mycket ljus. Utplanteras i näringsrik jord efter avhärdning när jorden blivit varm och frostrisken är över. Lämpar sig även för kallsådd på vintern.
SAVOYKÅL - VERTUS 2
49,00 krPris
Vetenskapligt namn: Brassica oleracea var. sabauda Dagar till skörd 80 Planteringsmånad: Mars - Juni Antal Fröer: 70 Fruktvikt: 1.5 kg - Informationen på fröpåsen kan/har uppdaterats vilket medför att den som levereras kan skilja sig från hemsidan, men fröna är såklart alltid desamma.
Förklaring symboler på fröpåsen:
Sol - Plantan utvecklas bäst i ett soligt och varmt läge.
Halvsol - Plantan utvecklas bäst i ett läge med omväxlande sol och skugga, utan direkt gassande sol i för långa perioder.
En vattendroppe - Vattna plantan sparsamt, den är extra känslig för att stå i vatten.
Två vattendroppar - Vattna plantan regelbundet, utan att den torkar ut.
Tre vattendroppar - Vattna plantan riktigt, se till att jorden är konstant fuktig.
Snöflinga - Växten klarar av att stå kvar på växtplatsen under kallare perioder.
Bi - Dragväxt, blommor med mycket pollen och nektar som gynnar pollinatörer extra mycket.
Vita planteringsmånader - De optimala månaderna att så fröna.
Svarta planteringsmånader - Vi rekommenderar att inte så fröna dessa månader för bästa resultat.
Dagar till skörd - En fingervisning för hur lång utvecklingstid växten har efter den planterats ut på växtplatsen.
Ekologisk certifiering - Fröna är ekologiska, innehåller inga genmodifierade substanser (GMO) och dessutom har inga artificiella bekämpningsmedel eller kemikalier använts vid framtagning av fröna.
KRAV-certifiering - Är en tilläggscertifiering till den ekologiska certifieringen, som ställer högre krav gällande hållbarhet i hela kedjan, från framtagning av fröna till det levererats till dig som kund. Detta ställer bl.a. krav på socialt ansvar, innehåll i förpackningsmaterial, minskade koldioxidutsläpp, minskad energianvändning - utöver att fröna såklart är ekologiska.