Cantaloupemelon Cantalupo di Charentais - ger randiga, grön-gråa frukter på ca 1 kg. Fruktköttet är orange och mycket saftig och välsmakande med en tydlig sötma. Passar utmärkt i sallader eller efterrätter. Kan även krukodlas på balkong eller altan.
Förkultivering: Så fröna 1 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 25°C. Efter groning placera sådden runt 20°C med mycket ljus. Plantera ut på ett varmt och skyddat läge när jorden blivit varm och frostrisken är över. Trivs i näringsrik, väldränerad jord. Frukten är mogen när stjälken spricker vid fruktfästet och doftar melon.
CANTALOUPEMELON - CANTALUPO DI CHARENTAIS
49,00 krPris
Vetenskapligt namn: Cucumis melo Dagar till skörd 85 Planteringsmånad: April - Maj Antal Fröer: 6 Ranklängd: 2 m - Informationen på fröpåsen kan/har uppdaterats vilket medför att den som levereras kan skilja sig från hemsidan, men fröna är såklart alltid desamma.
Förklaring symboler på fröpåsen:
Sol - Plantan utvecklas bäst i ett soligt och varmt läge.
Halvsol - Plantan utvecklas bäst i ett läge med omväxlande sol och skugga, utan direkt gassande sol i för långa perioder.
En vattendroppe - Vattna plantan sparsamt, den är extra känslig för att stå i vatten.
Två vattendroppar - Vattna plantan regelbundet, utan att den torkar ut.
Tre vattendroppar - Vattna plantan riktigt, se till att jorden är konstant fuktig.
Snöflinga - Växten klarar av att stå kvar på växtplatsen under kallare perioder.
Bi - Dragväxt, blommor med mycket pollen och nektar som gynnar pollinatörer extra mycket.
Vita planteringsmånader - De optimala månaderna att så fröna.
Svarta planteringsmånader - Vi rekommenderar att inte så fröna dessa månader för bästa resultat.
Dagar till skörd - En fingervisning för hur lång utvecklingstid växten har efter den planterats ut på växtplatsen.
Ekologisk certifiering - Fröna är ekologiska, innehåller inga genmodifierade substanser (GMO) och dessutom har inga artificiella bekämpningsmedel eller kemikalier använts vid framtagning av fröna.
KRAV-certifiering - Är en tilläggscertifiering till den ekologiska certifieringen, som ställer högre krav gällande hållbarhet i hela kedjan, från framtagning av fröna till det levererats till dig som kund. Detta ställer bl.a. krav på socialt ansvar, innehåll i förpackningsmaterial, minskade koldioxidutsläpp, minskad energianvändning - utöver att fröna såklart är ekologiska.