Bifftomat German Gold
Är en gammal kulturarvssort från 1800-talet som ger mycket stora, gyllengula bifftomater med vacker röd marmorering, särskilt vid pistilländen. Fruktköttet är saftigt och har en söt, mild och fruktig smak med angenäm syra. Tomaterna blir upp till 300 gram och har ingen tendens att bli mjöliga. En utmärkt sort att skiva, steka eller grilla. Odlas bäst i växthus eller varmt, skyddat uteläge. Skotten i bladvecken, "tjuvarna", tas bort.
Förkultivering: Så fröna 0.5 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 24-29°C. Efter groning placera sådden runt 18°C med mycket ljus. Sådd före mars behöver växtbelysning. Plantera ut i krukor, pallkrage eller växthus när jorden blivit varm och frostrisken är över (inte under 7°C). Trivs i näringsrik, väldränerad jord. Vattna regelbundet. Ruska blomklasen så gynnas fruktsättningen.
BIFFTOMAT - GERMAN GOLD
Vetenskapligt namn: Solanum lycopersicum Dagar till skörd 90 Planteringsmånad: Februari - Maj Antal Fröer: 5 Övrigt: Tjuvas





























